vouwwanden-voor-buiten

Aluminium vouwwanden
van Aluxdoors

Vouwwanden van Aluxdoors

MET EEN ALUMINIUM BUITENPUI VERLENGT U HET BUITENSEIZOEN

Onze buitenwanden zijn bij uitstek geschikt voor het dicht maken van een overdekt terras, veranda, tuinkamer of tuinlounge. Door het toepassen van hoogwaardige materialen kunnen wij u een geweldig product garanderen. De vouwwanden kenmerken zich visueel door hun 'steellook' uitstraling. De panelen zijn omkaderd met ranke, zwarte stijlen en de ramen eventueel opgedeeld met een roedeverdeling naar wens. Deze op het verleden geïnspireerde vormgeving wordt bij Aluxdoors gecombineerd met moderne, hedendaagse materialen en technieken.

schuifwanden voor tuinkamer

HET VOORDEEL VAN ALUMINIUM
Aluminium is een modern, hoogwaardig metaal met zeer veel mogelijkheden. Het is bijzonder bruikbaar, duurzaam en milieuvriendelijk. Bij aluminium kozijnen is de benodigde techniek mooi weggewerkt. Met het gebruik van aluminium combineren we de inspirerende ontwerpen uit het verleden met moderne materialen en technieken.

HET SUBTIELE DESIGN
De vouwwand kenmerkt zich door het cleane, mimimalistische uiterlijk. De scharnieren zijn subtiel zoals bij de oude stalen ramen. Ook de deurklink en espagnoletten zijn bijzonder vormgegeven met een verwijzing naar het industriële ontwerp. Verder is alle techniek volledig weggewerkt in de raamstijlen en het framewerk.

LICHT VAN GEWICHT
De panelen zijn relatief licht en daardoor weinig belastend voor de bouwconstructie. Ook is de bediening uiterst soepel. Het lage gewicht wordt bereikt door het lichte aluminium en bijzonder sterke, maar lichte glas.

ZEER VEILIG
Een heftige storm is geen probleem voor de vouwwanden. Hoewel de profielen slank zijn is de stevigheid ruimschoots voldoende. De ruiten zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Vergelijkbaar met autoruiten die je alleen met een veiligheidshamer kunt breken. Je zou kunnen zeggen; veiliger en sterker dan nodig. Dikker glas is in deze toepassing alleen maar te duur en te zwaar.

Aluminium vouwwanden
BETAALBARE LUXE
De wanden zijn ontworpen voor het exterieur zoals plaatsing in veranda's en buitenverblijven waarin ze een afsluitende functie hebben en beschutten tegen weer en wind. Daarnaast kunnen de wanden ook in het interieur toegepast worden. Echter alleen op de scheiding van 'buiten-buiten' en 'binnen-binnen'.


Qua uitvoeringsmogelijkheden bestaan er drie verschillende opties:
- Vaste elementen;
- Openslaande deuren;
- Vouwende elementen met of zonder deur;

Deze verschillende uitvoeringen zijn visueel identiek en kunnen binnen één configuratie bij elkaar gebruikt worden.

DUURZAAM

Geen schilderwerk na een aantal jaar. Het aluminium is gecoat volgens Qualcoat-normen of geanodiseerd. Andere onderdelen zijn gemaakt van roestvrij- of duurzaam behandeld staal. De overige materialen zijn eveneens bestand tegen weer en wind.

VEEL MOGELIJKHEDEN

De vouwwanden van Aluxdoors hebben verschillende mogelijkheden. Of u nu de vaste ramen, openslaande deuren of de vouwwand kiest, het ziet er exact hetzelfde uit. U kunt bij wijze van spreken alleen aan de deurklink zien dat hij open kan. Het geheel is een prachtige eenheid.

VOUWWANDPRINCIPES

Bij de vouwwand zijn de afzonderlijke elementen scharnierend met elkaar verbonden. Als een vouwopstelling uit een oneven aantal elementen bestaat kan het eerst te openen element als deur gebruikt worden. De elementen zijn per twee te openen en te vouwen middels een espagnoletbediening. Alle gevouwen elementen vormen een pakket en schuiven op naar het laatste element (met de vaste draaipositie, vaak aan de muurzijde). Hierdoor is een wandopstelling volledig te openen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld schuifwanden, waarbij altijd een gedeelte dicht blijft. De railprofielen bevinden zich loodrecht onder en boven de elementen, en niet ernaast zoals bij veel vouwwanden. De voordelen hiervan zijn dat de rails in gesloten toestand afgedekt zijn voor vervuiling, en de 'cleane look' waarbij allerlei technische componenten aan het zicht onttrokken zijn.

Het is mogelijk om een links-vouwende opstelling te combineren met een rechts-vouwende opstelling zodat de toegang in het midden begint; voorwaarde is dat beide opstellingen of uit een even aantal elementen bestaat, of uit een oneven aantal (dit heeft de voorkeur; door het 'openslaande deuren-effect'). De opening van de wand kan vooraf gekozen worden: naar binnen of naar buiten vouwend. Dit dient binnen een opstelling wel hetzelfde te zijn.

vouwwand voor buiten

Technische gegevens

- Maximum hoogte: 3000mm;
- Maximaal 5 tussenroeden met gelijke of vrije verdeling;
- ESG gehard blank veiligheidsglas gecombineerd met 'blinde' panelen.
- Wind- en waterwerende afdichtingen;
- Standaard in RAL9005 (zwart) structuurcoating;
- Loopdeur met klink en cilinderslot;
- Contradeur met ingebouwd espagnolet;
- Hangend systeem, gelagerde wielen in het bovenprofiel;
- Naar binnen of naar buiten te vouwen;
- Draairichting vrij te kiezen;
- Onder- en bovenprofiel mogelijk verzonken aan te brengen.