metalen deuren van aluxdoors®
metalen deuren van aluxdoors®
metalen deuren van aluxdoors®
metalen deuren van aluxdoors®

Beter dan stalen deuren met glas

• het voordeel van aluminium deuren

Wij maken onze stalen binnendeuren met glas van strakke en ranke aluminium profielen. Niet te onderscheiden van echte stalen deuren, behalve in de prijs! De belangrijkste componenten waar onze stalen deuren en scheidingswanden uit bestaan zijn de aluminium profielen en het glas. Onze versie van de ‘stalen deur’ is symmetrisch en dus aan beide zijden gelijk. Dat zorgt voor een strakke uitstraling. Op deze pagina leest u meer over voordelen van aluminium deuren ten opzichte van stalen deuren.

Ranker dan stalen deuren

De profielen die wij voor de  aluminium deuren en kantoorwanden gebruiken zijn veel ranker en strakker dan profielen die gebruikt worden voor stalen deuren. Dat komt omdat bij staal doorgaans wordt gewerkt met een 'radius' van 3 mm. Bij onze – in eigen beheer ontwikkelde – profielen gebruiken we een radius van slechts een ½ mm. Het vooraanzicht van onze profielen is slechts 30 mm, bij stalen deuren is dat meestal 35 mm of zelfs meer. Daardoor hebben we het strakste en rankste, maar toch superstevige profiel in huis!

symmetrisch en lichtgewicht

Onze metalen deuren zijn aan de voor- en achterzijde gelijk. Als je verschillende deuren in één ruimte toepast wordt het tegelijk zien van twee van elkaar verschillende zijden dus voorkomen. Daarnaast is aluminium veel lichter dan staal. Door het toepassen van een dikkere wanddikte – 3 mm. in plaats van 2 mm. bij stalen deuren – wordt wel dezelfde sterkte bereikt. Hierdoor zijn onze metalen deuren net even iets makkelijker te hanteren dan stalen deuren, zonder dat dit de stevigheid beïnvloed.

geen las, geen roest en Onderhoudsvrij

Bij ons zijn geen lasnaden zichtbaar, dit zorgt voor een zeer strakke deurafwerking. En omdat onze deuren van aluminium en rvs-onderdelen gemaakt worden, is roesten niet mogelijk. Dit is vooral bij douchewanden en buitenverblijven een groot voordeel, maar ook zal het de levensduur verlengen van binnendeuren. Een iets te enthousiaste schoonmaakbeurt zal de metalen deur niet beschadigen. Ook eventuele zweethanden op het handvat doen niets met de coating en het materiaal. hierdoor zijn de deuren ook volledig onderhoudsvrij.

kwaliteit en voordelig

Onze metalen deuren worden in Nederland met hoogwaardige Axalta poedercoating afgewerkt. Deze coating wordt er echt in gebakken, afslijten is vrijwel niet mogelijk. U hoeft de deuren nooit te schilderen, maar als u eens ander kleurtje wil kan dit natuurlijk wel. Door het toepassen van hoogwaardige poedercoating, hetzelfde glas en het niet duidelijk merkbare verschil in stevigheid zijn onze metalen deuren niet te onderscheiden van echte stalen deuren, behalve in de prijs natuurlijk!

Een stalen deur met glas

over het glas in onze stalen deuren

In onze stalen deuren zit uiteraard glas. Wij werken uitsluitend met hoogwaardig glas, geproduceerd en geleverd door de Saint Gobain Group omdat zij voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Onze metalen deuren zijn standaard voorzien van veiligheidsglas in een gelaagde of geharde versie. Ons blanke glas is gelaagd. Dit houdt in dat de ruit bestaat uit glas, folie en weer glas. Mocht het glas barsten, dan blijven de scherven altijd aan de folie kleven zodat het niemand kan verwonden (conform NEN3569 veiligheidsbeglazing in gebouwen). Voor de gekleurde glassoorten passen wij vrijwel altijd gehard veiligheidsglas toe. Mocht het glas in de deur breken, dan valt het in kleine onscherpe stukjes uiteen zodat ook hieraan zich niemand kan verwonden. Wij kunnen veel verschillende soorten glas leveren. Het meeste toegepaste glas is blank glas, maar wilt u net even iets anders dan anders? Dan kunnen wij ook brons, groen en grijs glas leveren. Wilt u meer privacy? Matglas behoort ook tot de mogelijkheden.