stalen deuren aluxdoors
stalen taatsdeur

Stalen deuren, het betaalbare alternatief

Stalen deuren zijn een opvallend beeld in de moderne woonkamer. Door het grote oppervlakte aan glas laten de deuren veel licht door. De ranke stalen deuren passen daardoor ideaal bij de moderne inrichting van een woning en staan heel goed in de woonkamer, keuken of hal.

stalen deur hal

Wat kost een stalen deur?

De kosten van een stalen deur hangen af van verschillende factoren zoals type, afmetingen en materiaal. De traditionele stalen deur staat bekend als een zware, dure, massieve deur die met moeite op de juiste plaats komt te staan. De deuren van Aluxdoors zijn van aluminium en zijn daardoor licht in gebruik, makkelijk verplaatsbaar en een zeer betaalbaar alternatief voor de stalen deur van vanouds. U kunt in de configurator eenvoudig een stalen deur samenstellen waarbij de prijzen inclusief en exclusief BTW direct zichtbaar zijn.

Welk kozijn heeft u nodig voor een stalen deur?

Onze stalen deuren hebben we in verschillende deurtypes. Stalen taatsdeuren en schuifdeuren hebben verder geen kozijn nodig en worden in een afgewerkte sparing gezet. De scharnierdeuren plaatsen we altijd met eigen kozijn. Heeft u echter een stomp kozijn? Dan kunnen wij ook een kozijn in een kozijn plaatsen. Wilt u hiervan foto's zien? Vraag dit dan gerust op.


De deuren zelf hebben een profiel met een vooraanzicht van 30 mm en een zijaanzicht van 40 mm, waardoor de deur slank uitvalt. Het glas in onze taats- en schuifdeuren is 6 mm dik en 10 mm dik in de scharnierdeuren. Heeft u nog vragen over de deurprofielen, het glas of het inmeten van de deuren? Neem gerust contact met ons op via onze contact pagina, of via sales@aluxdoors.com.

zwarte stalen deur
stalen deur brons

In welke kleuren komt de Aluxdoors stalen deur?

De meest gekozen kleur voor de verschillende stalen deuren is zwart (RAL9005) en dit is ook onze standaard kleur. De deuren zijn in vrijwel elke kleur te leveren. In onze configurator ziet u voorbeelden van verschillende opties zoals wit, brons of één van de vele RAL kleuren. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om het glas te kleuren voor extra persoonlijkheid in uw woonkamer. Het glas is standaard blank gekleurd, maar is ook verkrijgbaar in de kleuren groen, brons en grijs. Indien privacy gewenst is, maar u de ruimte toch licht wilt houden, is het glas ook te matteren. Bent u echt op zoek naar iets anders zoals bijvoorbeeld figuurglas? Ook dat kunnen wij leveren! Verder kunt u ons fotoboek bekijken voor meer inspiratie.

Hoe plaatst u een stalen deur?

Bij het bestellen van een schuifdeur, taatsdeur of een van de andere verschillende deuren in ons assortiment doen de vakkundige monteurs van Aluxdoors de inmeting en montage. Zij installeren de deur zoals u dat wilt en komen langs om de door u bestelde deur gebruiksklaar te maken. Hierdoor heeft u zekerheid en kunt u met een gerust hart de deuren gebruiken en ontzorgen wij u als klant.

Een paar weken voordat wij de stalen deur bij u afleveren, komt de monteur langs om de ruimte voor de deur in te meten zodat het installeren van de deur op de dag zelf snel verloopt. Als u de inmeting en plaatsing van de deur liever zelf doet, is dit ook mogelijk. In dat geval sturen wij u graag een montagehandleiding waarin alle stappen duidelijk staan beschreven.

Waarom een stalen deur van Aluxdoors?

De voordelen van een aluminium deur van Aluxdoors zijn divers. Hieronder hebben we het voor u op een rijtje gezet.

  • Aluminium deuren zijn zo'n 15% lichter dan stalen deuren, maar ondanks het gewicht zijn ze zeer solide.
  • Beide zijden van onze aluminium deuren zijn gelijk en er zijn geen zichtbare lassen.
  • Er is geen kit, stopverf of glaslat gebruikt in de productie waardoor de deuren een heel strak uiterlijk hebben.
  • Door ons automatische productieproces zijn aluminium deuren voordelig in productie.
  • Aluminium heeft als voordeel boven staal dat het niet roest.

Verschillende stalen deuren

​​​​​​​

contact aluxdoors

Waar kunnen wij u mee helpen?

Heeft u nog vragen over stalen deuren of wilt u een afspraak maken om onze showroom te bezoeken? Wij helpen u graag!

  • Voltweg 10, 8071 CZ Nunspeet

  • Telefoon: 31 (0)85 130 19 65

  • Mail: sales@aluxdoors.com